dijous, 8 de desembre del 2011

CONCENTRACIÓ
EN SOLIDARITAT AMB ELS
COOPERANTS SEGRESTATS

Un dijous més, ens hem tornat a reunir per reclamar l'alliberament dels cooperants segrestats mentre treballaven als campaments de refugiats sahrauís de Tinduf.
També volem enviar un missatge d'a`nim i solidaritat als seus familiars i amics.

En el dia d'avui, hem volgut puntualitzar que ens alegrem pels avenços que estan produint-se en el cas; però, el fet que, entre els pressumptes còmplices i autors materials del segrest hi haja una persona de nacionalitat sahrauí no pot ser, per a nosaltres, cap excusa per generalitzar, com s'ha fet des del Marroc, la responsabilitat del segrest al poble sahrauí, o als dirigents del Front POLISARIO.
El fet que hi haja un sahrauí entre els responsables del segrest no és, de ser cert, res més que la constatació del fet que entre el poble sahrauí hi ha gent de totes les condicions (com en qualsevol altre poble). De fet, com ja ha passat en d'altres ocasions, i en d'altres pobles -com en la França ocupada pel nazisme- hi ha grups de col·laboracionistes, de partidaris del poder ocupant.

Aquest podria ser ben bé el cas del detingut sahrauí com a un responsable del segrest: el d'un col·laboracionista, perquè no ens hem podem oblidar que, entre els beneficiats d'aquesta acció hi ha els enemics del poble sahrauí, els que el volen callat i sotmés.

De tota manera, no volem desviar-nos del nostre objectiu prioritari, en aquests moments l'alliberament dels cooperants; i la llibertat del poble sahrauí, que és una altra de les víctimes d'aquest segrest.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada