dijous, 19 de juliol del 2012

Els Saforauis a Gandia

Dia 18 de juliol, aniversari d'un els líders mundials defensors dels drets de les persones,
Nelson Mandela

Els xiquets sahrauís acollits a la Safor van passar una jornada completa a la capital de la comarca.
En primer lloc van ser rebuts, al saló de plenaris de l'ajuntament pels representants de la corporació municipal, encapçalada pel Sr Alcalde de Gandia, Arturo Torró.
La Sra Regidora de Benestar Social, Pilar Gavilà, va donar la benvinguda, a les famílies, als xiquets, als represetants  de l'ACAPS i al Delegat sahraui; i va subratllar el lligam que manté amb els campaments de refugiats, arran de la seua presència, precisament, acollida per la família d'una de les xiquetes allí presents. Cosa, que també va comportar una mena d'homenatge a Isabel Mancebo.
El representant de l'ACAPS va agrair a les autoritats de l'ajuntament la seua col·laboració, a les famílies la seua solidaritat, sense la qual no és possible Vacances en Pau,
El Sr Mamun, Delegat del POLISARIO a València, també va agrair la solidaritat expressada, tant per part de les famílies com per la institució i els partits que són representats a la corporació municipal gandiana.
El Sr Alcalde, Arturo Torró, va subratllar la predisposició del govern que ell presideix en col·laborar amb les tasques d'ACAPS; com -també va remarcar- s'ha fet sense importar el color polític dels diferents governs gandians. I va enviar, als xiquets, un missatge: siguen feliços i passe-ho molt bé"

Foto Àlex Oltra
 A continuació es va mantenir un acte, al mateix saló en record i solidaritat amb els cooperants segrestats. Es va procedir a la lectura d'un poema que relliga la situació del poble sahrauí i la dels cooperants segrestats.
No se sabia que aquesta seria l'última ocasió, l'última concentració, en que es reclamaria la llibertat, ja que hores després havia de córrer la notícia de l'alliberament dels segrestats, i del seu retorn a casa.

Foto Àlex Oltra
A continuació va començar la part lúdica de la jornada.
Els xiquets, també acompanyats per un grup de voluntaris de la Creu Roja de Gandia, van estar a la piscina municipal, on van fer jocs aquàtics i tradicionals valencians.
Foto Àlex Oltra
Foto Àlex Oltra
 La jornada vespertina va continuar amb una visita al MAGa (museu arqueològic de Gandia) on els xiquets van poder participar en un taller de confecció de ceràmica tradicional de l'Àfrica negra.
Foto Àlex Oltra
Foto Àlex Oltra
Foto Àlex Oltra
 Finalment van visitar el parc de bombers de Gandia, on van fer un recorregut per les instal·lacions i van poder prendre contacte amb algunes característiques del treball i de la vida dels bombers en el parc.
Foto Àlex Oltra
Foto Àlex Oltra
Foto Àlex Oltra
La jornada va acabar amb la notícia de l'alliberament dels cooperants segrestats a Mali.
Un tancament immillorable.
Només ens queda desitjar que els sahrauís també puguen tornar al seu país, amb els seus familiars.
A un Sàhara Occidental lliure.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada