dijous, 15 de març del 2012

Una setmana més sense Ainhoa, Enric i Rosella




Bona nit a tots i a totes.



Una vegada més ens hem de tornar a reunir, ací, per clamar per l’alliberament dels companys Ainhoa, Enric i Rosella.

La setmana passada ens reuníem amb el regust agredolç de veure com, si bé havíem tingut alguna notícia dels segrestats, ara tornem a estar submisos en el silenci que ve regnant des de fa més de quatre mesos.

Nosaltres, des d’ací, cada dijous alcem un crit contra l’oblit, contra el silenci. Un oblit i un silenci amb què els voltors volen cobrir les seues iniquitats. Les seues vergonyes.

Ara són tres joves, que han estat segrestats, però des de l’any 75 és tot un poble el que ha estat, i encara continua segrestat per aquells voltors que es barallen per tindre una posició predominant en la seua tasca de l’espoli.

Uns voltors que volen que el silenci –i l’oblit- s’estenga definitivament sobre tot un poble i sobre la solidaritat que desperta.

I és que la dignitat d’aquell poble en la seua resistència per aconseguir la llibertat, i la simpatia que desperta aquella lluita entre el nostre poble i els pobles veïns, molesta els voltors dels interessos generals, que no volen ser molestats mentre s’apressen a rosegar les despulles d’aquell que encara no és un cadàver, que encara no han matat.

La solidaritat, el moviment solidari, ací i en d’altres llocs, és sobretot una denúncia de la ineficàcia dels governs en complir això que, pomposament, anomenen objectius del mil·lenni. Objectius que es marquen per esborrar la pobresa, la misèria, la injustícia... del món, però que són uns objectius que, curiosament, s’esborren ràpidament de la seua memòria.

La nostra expressió de solidaritat, ací, en aquesta plaça, amb els segrestats, i amb les seues famílies i els seus amics, és el crit silenciós de la indignació contra els últims responsables de les injustícies al món, contra els poderosos que tenen l’ànima del material dels diners.

Amb aquest crit silenciós volem despertar les consciencies adormides, silenciades pel vel que ens vol amagar la realitat més crua.





Per acabar llegirem un poema de Luali Lehsan,  un poeta del grup Generación de la Amistatd Saharaui



Vamos a despertarnos

Vamos a despertarnos del letargo de este sueño
que corroe nuestra memoria.

Disparad vuestras carabinas de olivo
contra las tempestades del olvido,
que pretenden vaciar nuestros cofres,
del olor de las guerras,
del suicidio del tiempo,
de la esterilidad del alma.

Mirad hacia el espejo de ayer para contemplar
nuestro rostro;
el de los escombros del amor en la ciudad ausente,
el de los espejismos donde vaga nuestra infancia,
el de la tempestad de lágrimas que ensució el rostro del cielo.

Y recordad la ignominia de los pechos que amamantan
la voraz apetencia de la guerra.

NO OLVIDAD, NO OLVIDAD

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada